Ratten bestrijden / Rattenbestrijding

De meest voorkomende rat is de bruine rat. Andere benamingen zijn: rioolrat, gewone rat of Noorse rat. De bruine rat kan 200-500 gram wegen.De romplengte is 20-27 cm. De staartlengte is 16-20 cm. De levensduur is 9-18 maanden.

Na de geboorte zijn ze na 10-12 weken geslachtsrijp. De draagtijd is 3 weken. Dus na plm. 3 maanden is er een nieuwe generatie. Het aantal jongen per worp varieert van 3-6. Uitwerpselen zijn worstvormig. Ze worden gegroepeerd neergelegd. Ze eten het liefst graanprodukten. Een rattenprobleem moet in een bebouwde omgeving meestal in relatie worden gebracht met een defecte riolering. Het riool bevat veel ratten. Bij een defect (b.v. breuk of kapotte terugslagklep) gaan ze op zoek naar voedsel. De bruine rat heeft als kenmerk dat deze neofobisch is. Dit wil zeggen: angstig voor nieuwe voorwerpen. Daarom kan het even duren voordat de rat gevangen wordt of van lokaas gaat eten.

Ratten kunnen voedsel of vergif gaan hamsteren, vooral in de zoogperiode. Ongeveer 50-70% van de ratten zijn drager van de Ziekte van Weil. Als deze bacterie het menselijk lichaam binnendringt via wondjes of via de mond of neus (b.v. bij duikers of zwemmers), dan kan men deze ziekte oplopen. Deze ziekte kan dodelijk zijn. Andere veel voorkomende ratten zijn: de woelrat, de muskusrat of de zwarte rat. Voor een deskundige bestrijding kunnen wij als Koster-Services u van dienst zijn.

Afspraak voor een offerte maken