Wij kennen ze als geen ander

ratten bestrijden

Ratten

De meest voorkomende rat is de bruine rat. Andere benamingen zijn: rioolrat, gewone rat of Noorse rat. De bruine rat kan 200-500 gram wegen.De romplengte is 20-27 cm. De staartlengte is 16-20 cm. De levensduur is 9-18 maanden.

Informatie & Bestrijding

muizen bestrijden

Muizen

De meest voorkomende muis is de huismuis. De huismuis weegt 14-20 gram. De romplengte is 8-10 cm. De staartlengte is ook 8-10 cm. De levensduur is 9-12 maanden. Na de geboorte zijn ze na 8-10 weken geslachtsrijp. De draagtijd is 3 weken.

Informatie & Bestrijding

boktor-bestrijden

Boktor

De boktor of huisboktor is de kever van de boktorlarve. Deze larve maakt de schade in het hout. De larve kan tot 3 cm. lang worden en is witgeel van kleur, heeft goed ontwikkelde kaken die bruin afsteken en een platte ovale kop. De larve heeft drie paar kleine pootjes. De eitjes zijn langwerpig en ca. 2 mm. lang.

Informatie & Bestrijding

Houtworm bestrijden

Houtworm

De houtworm is de larve van de houtwormkever. De larven zijn ca. 6 mm. lang en zijn geelachtig/wit van kleur. Ze zijn licht gekromd en hebben drie paar pootjes. De eitjes zijn citroenvormig, doorschijnend en ca. 0,3 mm. groot.

Informatie & Bestrijding

Wespen bestrijden

Wespen

De wespensoorten waarmee we in Nederland te maken hebben zijn o.a. de gewone wesp, de Duitse wesp of de hoornaar. De gewone wesp of de Duitse wesp is 1-1½ cm. lang. De hoornaar is 1½- 2½ cm. De koninginnen zijn resp. 2 cm. en 2½-3½ cm. Een typisch kenmerk van een wesp in de smalle taille.

Informatie & Bestrijding

Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes

Papiervisjes behoren tot de zgn. franjestaarten. De naam franjestaart heeft betrekking op de kenmerkende staartdraden. Papiervisjes zijn 1-1½ cm. lang. Ze vertonen vlekken op de rug. Ze lopen met snelle, slangachtige bewegingen.

Informatie & Bestrijding

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes

Zilvervisjes behoren tot de zgn. franjestaarten. De naam franjestaart heeft betrekking op de kenmerkende staartdraden. Zilvervisjes zijn 0,7-1,2 cm. lang. Ze zijn egaal gekleurd. Ze lopen met snelle, slangachtige bewegingen. Ze zijn lichtschuw (kunnen niet tegen zonlicht).

Informatie & Bestrijding

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken

De soort kakkerlakken welke het meest voorkomt in Nederland is de Duitse kakkerlak. De Duitse kakkerlak is 1-1½ cm. lang (zonder antennes). Ze zijn geelachtig tot lichtbruin. Ze hebben 2 donkere banden op het borstschild. De vrouwtjes produceren 5-7 eipakketjes in hun leven.

Informatie & Bestrijding

Vliegen bestrijden

Vliegen

Er zijn vele soorten vliegen. De meeste komen buiten voor, maar enkele kunnen ook in gebouwen terechtkomen. Andere soorten ontwikkelen zich in gebouwen of gaan daar overwinteren.Vliegen kunnen ziektekiemen overbrengen en/of overlast bezorgen.

Informatie & Bestrijding

Mieren bestrijden

Mieren

De bekendste mier waar we mee te maken hebben is de zwartbruine wegmier. Deze mieren maken hun nest voornamelijk buiten in zandige bodems. Deze nesten kunnen wel 10.000-20.000 mieren bevatten.

Informatie & Bestrijding

Vlooien bestrijden

Vlooien

De belangrijkste vlooiensoort waarmee we te maken hebben is de kattenvlo. Vlooien zijn geelachtig, bruin tot zwart gekleurde, vleugelloze, zijdelings afgeplatte dieren met duidelijke kammen van tandjes aan de kop.

Informatie & Bestrijding

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen

Bedwantsen zijn ovaal van vorm, afgeplat en roodbruin van kleur. De lengte van het wijfje is ½-1 cm. Het mannetje is iets kleiner. Ze hebben kleine vleugels aan de voorzijde. Bedwantsen zijn ecto-parasieten van mensen.

Informatie & Bestrijding