Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes behoren tot de zgn. franjestaarten. De naam franjestaart heeft betrekking op de kenmerkende staartdraden. Zilvervisjes zijn 0,7-1,2 cm. lang. Ze zijn egaal gekleurd. Ze lopen met snelle, slangachtige bewegingen. Ze zijn lichtschuw (kunnen niet tegen zonlicht). Ze leven van koolhydraten, welke veel aanwezig zijn in stijfsel (behang), lijm, papier enz.

Ze leven in een warme en vochtige omgeving (voornamelijk in badkamers en toiletten). Zilvervisjes vervellen zich meerdere malen in hun leven. De uit het eitje gekomen nimf is na een aantal vervellingen na 6 weken een imago (volwassen insect) en is dan geslachtsrijp. Ze kunnen 3 jaar oud worden.

Zilvervisjes kunnen zich verspreiden door mensen, b.v. door een verhuizing of bezoeken. Dit gebeurt d.m.v. dozen, tussen kleding, tussen boeken e.d. Ook via kinderen (school, sportclubs, spelen met vriendjes enz.) kunnen ze zich over en weer verspreiden. In geschakelde gebouwen verspreiden ze zich door leidingdoorvoeren, openingen in tussenmuren e.d.
In gebouwen gaan ze vooral ’s nachts vanuit hun schuilplaats (achter plinten, onder linoleum e.d.) op zoek naar eten.

Door de luchtvochtigheid naar beneden te brengen (onder de 50%) ontwikkelen zilvervisjes zich niet meer en gaan ze vaak dood. Dit kan door droogstoken en ventileren. Hierdoor is vaak een bestrijding niet meer nodig

 

Voor een eventuele deskundige bestrijding kunnen wij als Koster-Services u van dienst zijn.

 

Afspraak voor een offerte maken