Muizen bestrijden

De meest voorkomende muis is de huismuis.

De huismuis weegt 14-20 gram. De romplengte is 8-10 cm. De staartlengte is ook 8-10 cm. De levensduur is 9-12 maanden. Na de geboorte zijn ze na 8-10 weken geslachtsrijp. De draagtijd is 3 weken. Dus na plm. 3 maanden is er een nieuwe generatie. Het aantal jongen per worp varieert van 7-8. Uitwerpselen zijn klein (kleine hagelslag) en worden verspreid neergelegd. Ze eten het liefst graanprodukten en zoet voedsel.

De huismuis leeft voornamelijk binnenshuis en kan zicht behoorlijk verspreiden tot een plaag. Ze zullen proberen om zo kort mogelijk bij een voedselbron te nestelen en te verblijven.
De huismuis is niet neofobisch, dus niet angstig voor nieuwe voorwerpen, in tegenstelling tot de bruine rat. Ze zijn zelfs nieuwsgierig.

Omdat huismuizen vaak via de spouw een gebouw binnenkomen, komt het vaak voor dat ze verblijven op zolders omdat de spouw vaak een open verbinding heeft met de zolder.
De huismuis kan kabels en leidingen kapotknagen met storingen of zelfs kortsluiting als gevolg. Hierdoor kan er brand ontstaan. Ook kunnen ze voedingsmiddelen met uitwerpselen of urine bevuilen.
Andere veel voorkomende muizen zijn: de bosmuis, de spitsmuis en de woelmuis. Woelmuizen is echter een verzamelnaam en bestaat uit: de woelrat, de veldmuis en de aardmuis. Dit zijn
worteleters en komen buiten voor in o.a. tuinen en boomgaarden.

Voor een deskundige bestrijding kunnen wij als Koster-Services u van dienst zijn.

Afspraak voor een offerte maken