Mieren bestrijden
De bekendste mier waar we mee te maken hebben is de zwartbruine wegmier. Deze mieren maken hun nest voornamelijk buiten in zandige bodems. Deze nesten kunnen wel 10.000-20.000 mieren bevatten. Mieren zijn sociaal levende insecten d.w.z. dat ze in staten leven. Deze staten bestaan uit verschillende vormen.
De koninginnen zijn vruchtbare individuen, deze produceren de eieren. De werksters zijn de onvruchtbare vrouwelijke individuen, deze zorgen voor het voedsel, de larve en de nestuitbouw. De mannetjes zijn de individuen welke de jonge koninginnen bevruchten. Als een werkster een geschikte voedselbron heeft ontdekt dan zullen andere werksters via een aangebracht reukspoor deze “mierenstraat” volgen. Ze communiceren onderling door het tikken met de antennes tegen elkaar als ze elkaar tegenkomen.
De gehele levensduur is ongeveer 60 dagen. In de zomer krijgen de mannetjes en de vrouwtjes (deze zijn plm. 1½ cm. groot) vleugels, stijgen op uit het nest en gaan dezelfde dag paren. Deze zwermen mieren bestaan uit grote aantallen mieren en houden wel 2-3 uur aan.
Na deze paringsvlucht gaan de mannetjes massaal tegen een muur (vaak wit) of dringen een gebouw binnen. Deze zijn binnen een dag dood. Ze zijn eventueel ook te verwijderen met een stofzuiger. Na de paringsvlucht verliezen de vrouwtjes hun vleugels en overwinteren in een grondnest tot in het voorjaar tot er een nieuwe staat ontstaat.
De koningin is de spil van een nest. Als de koningin dood gaat sterft het nest ook uit. Een koningin kan wel 10-15 jaar oud worden.
Andere veel voorkomende mieren zijn: de glanzende houtmier, de boommier en de faraomier (tropische mier).
Voor een deskundige bestrijding kunnen wij als Koster-Services u van dienst zijn.
Afspraak voor een offerte maken