Bedwantsen bestrijden
Bedwantsen zijn ovaal van vorm, afgeplat en roodbruin van kleur. De lengte van het wijfje is ½-1 cm. Het mannetje is iets kleiner. Ze hebben kleine vleugels aan de voorzijde. Bedwantsen zijn ecto-parasieten van mensen.
’s Nachts komen ze tevoorschijn waarbij ze hun gastheer opzoeken en met hun stekend-zuigende monddelen een wondje maken waarin ze speeksel brengen dat bloedstolling tegengaat, waarna ze bloed zuigen.
Bij een normale temperatuur hebben ze genoeg aan 1 bloedmaaltijd per week. Bedwantsen zijn lichtschuw. Ze kunnen voorkomen op plaatsen waar geslapen wordt, voornamelijk in en rond het bed, zoals in naden van bedden, matrassen, beddegoed en achter plinten, onder vloerbedekking en in contactdozen enz.
De uitwerpselen zijn kenmerkende bruinzwarte hoopjes verteerd bloed ter grootte van een speldenknop. Dit duidt op de aanwezigheid van bedwantsen. Verspreiding kan plaatsvinden door verhuizing van meubilair, via bagage enz. In geschakelde gebouwen verspreiden ze zich door leidingdoorvoeren, openingen in tussenmuren e.d. Ook uitkloppen van besmet beddegoed op balkons kan bij de woning daaronder voor een besmetting zorgen.
Hygiëne is het belangrijkste ter voorkoming van bedwantsen. Op de plekken waar men gestoken wordt kunnen huidirritaties en zwellingen ontstaan. Men kan ook onwel worden. Waarschijnlijk kunnen bedwantsen ook ziektekiemen verspreiden.
Voor een deskundige bestrijding kunnen wij als Koster-Services u van dienst zijn.
Afspraak voor een offerte maken